Stage at Thomas More Mechelen

Ik heb net 2 weken stage achter de rug, vandaag was mijn laatste dag en die heb ik doorgebracht in Thomas More Mechelen op het secretariaat van verpleegkunde. Ik vond het leuk om mijn stage te doen op Thomas More omdat het mijn toekomstige school is.Voor onze GIP moesten we zelf opzoek naar een stage plaats waar we 2 weken zouden meewerken in een bedrijf. Dit was niet alleen maar een goede ervaring voor mijn GIP of om mijn leerstof toe te passen in de praktijk maar ook leuk omdat het in mijn toekomstige school is.

Voor mijn stage had ik verschillende mails gestuurd maar op veel plaatsen was 2 weken veel te kort. Mijn mama heeft dan uiteindelijk geholpen met een stage plaats te zoeken. We hadden aan onze buurman gevraagd om op de gemeente te werken, omdat hij bij de gemeente werkt kon hij ervoor zorgen dat ik bij de burgemeester van Mechelen kon werken en dat was in orde. Op datzelfde moment kreeg ik ook een mail om op Thomas More mijn stage te doen. Ik heb dan uiteindelijk gekozen voor Thomas More omdat me dat leuker leek, vooral omdat ik er volgend jaar naar school zal gaan. Mijn mama en stiefpapa vonden dit een “domme” keuze omdat het bij de burgemeester van Mechelen een kans is die je niet veel krijgt en een speciale ervaring is. Ik vond echter dat mijn stage plaats iets was waar ik achter stond en waarbij ik me goed voel. Voor die rede heb ik dan ook voor Thomas More gekozen.

Ik heb veel verschillende taken moeten doen zoals bijvoorbeeld 130 goodie bags maken, bepaalde dingen klasseren en gegevens ingeven op Toledo. Ik heb ook een paar keer toezicht moeten houden terwijl studenten hun mondeling examen aan het voorbereiden waren. Wat ik in het begin wel een beetje eng vond omdat al die studenten ouder zijn dan mij en iemand jonger moet dan toezicht houden.

Al bij al vond ik het wel een leuke ervaring en heeft het mij al een goed idee gegeven hoe het in het echt zou zijn. Hoewel ik al zeker ben dat ik dit niet wil doen later. Vanaf volgend jaar ga ik Leraar Secundair Onderwijs studeren in Thomas More Mechelen.

Question:

Hebben jullie al een stage moeten doen? Hoe was je ervaring?

Much love
Laura xoxo

Een reactie op “Stage at Thomas More Mechelen

  1. Ik heb mijn stage gedaan in een revalidatiecentrum en dat was wennen om met verkeersslachtoffers te werken en aangezien ik nu op het unief kiné en ergotherapie volg was die stage meer dan welkom.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s